link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link


Medisch Centrum Zonnehoed Zwijndrecht

In het verpleeghuis Swinhove te Zwijndrecht wordt een grote huisartsenpraktijk gevestigd. Topos Architecten heeft opdracht voor het bouwkundige ontwerp en de projectbegeleiding. Studio Breuer ontwerpt het interieur.

Momenteel wordt deze vleugel van Swinhove gebruikt als dagbehandeling voor dementerende mensen en bestaat uit meerdere woonkamers en een activiteitenruimte. Dit sterk verouderde interieur zal een grondige verbouwing ondergaan waarmee een moderne huisartsenpraktijk gerealiseerd wordt. De toekomstige praktijk zal de gebruikelijke wijkfunctie hebben, maar zal zich ook gaan richten op de bewoners van het verpleeghuis. Mede hiervoor krijgt deze praktijk extra voorzieningen zoals een EHBO-ruimte en een operatiekamer. Daarnaast zijn er aanvullende zorgvoorzieningen zoals Cesartherapie en een Podotherapeut. De praktijk bestaat uit een publieke zône en een werkzône die de veiligheid en privacy van patiënten en medewerkers moet waarborgen. Hierbinnen bevindt zich een structuur van korte looplijnen met een functionele organisatie van de behandelkamers, operatiekamer, EHBO-ruimte, laboratorium, administratie en wachtruimte. De zorgvuldig gekozen materialen zijn onderhoudsvriendelijk en uitgevoerd in warme en rustige kleuren, met als resultaat een huisartsenpraktijk met een huiselijke uitstraling.

 

Info

Medisch Centrum Zonnehoed

opdrachtgever: ...
locatie: De Lus Zwijndrecht
uitvoering: 2013 - 2014
omvang: ca. 350 m²
status: gerealiseerd

werkzaamheden studio BREUER

  • ontwerp
  • technische uitwerking
  • projectbegeleiding
fotografie: Peter de Ruig

© 2015 studio BREUER | Laatste update: 14.08.14