link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link link


Medisch Centrum Hoog Bergen Eindhoven

In een voormalig kantoorgebouw aan de Hoogstraat te Eindhoven wordt een gezondheidscentrum met een huisartsenpraktijk en apotheek gevestigd. De HOED (Huisartsen Onder Een Dak) ontstaat uit het samenvoegen van twee praktijken en zal bestaan uit vier huisartsen. Archifoor heeft opdracht voor het bouwkundige ontwerp en de projectbegeleiding, Studio Breuer ontwerpt het interieur.

Het gebouw heeft een duidelijke kantoorstructuur met een stramien van 3,6 meter en kolommen. Het ontwerp heeft een logische indeling met een aantal accenten waardoor deze zakelijke structuur niet meer herkenbaar is. De praktijk bestaat uit een publieke zone en een werkzone die de veiligheid en privacy van patiënten en medewerkers moet waarborgen. Hierbinnen bevindt zich een structuur van korte looplijnen met een functionele organisatie van de spreekkamers, behandelkamers, laboratorium, administratie en wachtruimte. De zorgvuldig gekozen materialen zijn onderhoudsvriendelijk en uitgevoerd in warme en rustige kleuren, met als resultaat een huisartsenpraktijk met een huiselijke uitstraling.

 

Info

Medisch Centrum Hoog Bergen Eindhoven

opdrachtgever: huisartsen
locatie: Hoogstraat Eindhoven
uitvoering: 2013 - 2014
omvang: ca. 300 m²
status: gerealiseerd

werkzaamheden studio BREUER

  • ontwerp
  • technische uitwerking
fotografie: Bas Gijselhart© 2015 studio BREUER | Laatste update: 15.08.14